Persoonlijke lening voor het kopen van een nieuwe auto

Persoonlijke lening voor het kopen van een nieuwe auto

Persoonlijke lening voor een nieuwe auto

Bij het kopen van een auto is het vaak verstandig te kiezen voor een persoonlijke lening. Deze leenvorm geeft u de garantie dat u niet nog hoeft te betalen voor de lening terwijl u de auto niet meer hebt. Tevens weet u bij een persoonlijke lening precies hoeveel rente u over de gehele looptijd gaat betalen en ook de einddatum staat precies vast.

Echter dient u met een persoonlijke lening precies te weten wat u aan een auto wilt besteden. Hier heeft u dus weinig speelruimte aangezien het bedrag vast staat en daar dus niet van af geweken kan worden. Bijkomend voordeel is wel dat u niet meer uit kunt geven dan wat u in eerste instantie had begroot.

Wilt u meer financiële armslag en weet u nog niet precies wat de nieuwe auto mag gaan kosten dan kunt u nog steeds kiezen voor een doorlopend krediet waarbij de rente een fractie hoger zal zijn. Met een persoonlijke lening financiert u dus goedkoper.

Bij het aanvragen van een persoonlijke lening houdt u natuurlijk de te betalen rente goed in de gaten. Doet u dit, dan zult u zien dat het bedrijf waar u een auto gaat aanschaffen vaak een fors hogere rente rekent dan wanneer u zelf op onderzoek uit gaat en online gaat bekijken wat de mogelijkheden zijn. Online is er dan wel weer onderscheid tussen traditionele banken en online aanbieders die geen traditionele bank vertegenwoordigen. Bij deze laatste optie zult u zelf ontdekken dat u daar de laagste rente zult gaan betalen.

Bereken het zelf

Bent u toe aan het berekenen van uw lening of wilt u direct een offerte aanvragen? Aan de hand van het invoeren van uw persoonlijke gegevens wordt berekend welk bedrag u kunt lenen én wat de maandelijkse kosten zullen zijn. Bedenk dat u bij het aanvragen van een offerte nergens aan vastzit. U krijgt een voorstel toegestuurd (per email) en deze kunt u accepteren of naast u neerleggen.