Lenen met tijdelijk contract

Heeft u geen vast contract en wilt u toch een autofinanciering afsluiten dan zijn er toch nog wel mogelijkheden. Vaak wordt er van uit gegaan dat het niet mogelijk is om te lenen wanneer er geen vast contract voor onbepaalde tijd is, dit is echter niet juist. Er is wel een verschil tussen deze contractvormen onderling. Bij een vast contract wordt 100% van het inkomen meegenomen voor de berekening van een lening, bij een tijdelijk contract wordt slechts een bepaalt percentage van dit inkomen meegenomen.

Lager percentage

Het is afhankelijk van een aantal factoren welk percentage er mag worden opgegeven. Het is voor de kredietverlener namelijk niet zeker dat je na het aflopen van een contract nog wel dezelfde inkomsten hebt als tijdens deze overeenkomst. Is het contract al een aantal malen verlengd, of heeft uw werkgever de intentie om het tijdelijke contract te vernieuwen naar onbepaalde tijd. Dit zal allemaal op invloed van de beslissing zijn. Heeft u nu al een ruim inkomen, dan hoeft het meenemen van een lager percentage voor de berekening niet eens een negatief effect te hebben voor het verkrijgen van het gewenste bedrag.

Ontdek de mogelijkheden

U komt het allemaal te weten wanneer u online een offerte aanvraagt. hieronder zult u en aantal aanbieders treffen die u verder kunnen helpen.