Geld lenen voor auto met lage rente (tips en video)

autolening met lage rente
Er is al veel over geschreven en gezegd: ´Geld lenen voor auto met lage rente´. Echter is alles wat u leest op internet niet per se de waarheid. Natuurlijk dient er eerst te worden gekeken naar de definitie van een lage rente. Een autokoper kan reuze tevreden zijn met een rente van 7% en dit een lage rente noemen. Zeker als een autolening wordt afgesloten bij het bedrijf wat ook de auto verkoopt is bovenstaand percentage zeker niet ondenkbaar. Uiteraard word u op slag verliefd op de auto die u heeft uitgekozen en u luistert ook niet echt meer naar de voorwaarden die u worden genoemd met betrekking tot het af te sluiten krediet. Bent u hier tevreden mee, dan kunt u met een gerust hart het aangeboden krediet aanvaarden. Lekker makkelijk en u hoeft er zelf niet meer over na te denken.

Toch niet verstandig

Gaat u echter zelf op zoek naar een autolening en gaat u op zoektocht op het internet, dan zult u zien dat toch zeker wel meerdere aanbieders zijn die een veel scherpere rente kunnen aanbieden dan wat de autodealer u heeft voorgesteld. Met die 7% voor een lening voor uw auto aangeboden door de autodealer in uw achterhoofd zult u zelf zien dat dit een stuk lager kan. Zo vindt u hier op Keurkrediet een aantal aanbieders die een rente aanbieden die een stuk lager ligt dan eerder genoemd.

Langlopende lening

langlopende leningVaak loopt een lening voor een nieuwe auto rond de 60 maanden (5 jaar). En heeft u met een rente die wel 3% lager kan liggen dan wat een autodealer u kunt bieden een enorme besparing op de maandelijkse lasten voorhanden. Ik zal met een aantal voorbeelden aangeven wat dit financieel voor u betekent. Een persoonlijke lening (geschikt voor aanschaf auto) met een looptijd van 5 jaar sluit u natuurlijk niet zo maar even af. Het is zaak u goed te oriënteren en verschillende offertes aan te vragen zodat u de beste keus kunt maken.

Huurkoop

Een andere vorm voor het financieren van een auto is het aangaan van een zogeheten ´huurkoop´. Hier kleeft vaak ten onrechte een wat negatief imago aan omdat er in het verleden wat negatieve publiciteit over is geweest. Toch kan een autofinanciering met slottermijn best wel een uitkomst zijn voor diegenen die een alternatieve kredietmogelijkheid zoeken. Nadeel van huurkoop is de auto pas uw eigendom wordt als u het volledige bedrag heeft afgelost. Aan de andere kant wordt er tegenwoordig door kredietverstrekkers ook wel geëist dat u de auto niet mag verkopen voordat de gehele lening is terugbetaald.

Pas op met de 50-50 deal

50-50 dealWat tegenwoordig ook veel wordt aangeboden is de zogenaamde 50-50 deal. U gaat dan een persoonlijke lening aan voor de helft van het bedrag met de afspraak dat u na betaling van de laatste termijn de andere helft in één keer betaalt. Er kan een probleem ontstaan dat u bij het afsluiten van de overeenkomst voldoende geld hebt om probleemloos deze 50% van de kosten van uw nieuwe auto makkelijk kunt betalen. Echter kan niemand voor een lange periode in de toekomst kijken en het kan dan zomaar gebeuren dat u na de maandelijkse perioden dit bedrag niet kunt ophoesten.

Boetevrij extra aflossen

Een ander aspect van uw lening kan zijn dat u op een gegeven moment over meer geld kunt beschikken dan u vooraf had kunnen voorzien. Let daarom goed op of u in de gelegenheid bent om boetevrij af te mogen lossen. Soms moet er een ´boete´ worden betaald en in andere gevallen is het geen enkel probleem om sneller af te lossen dan wat u afgesproken had.

Kwijtschelding bij overlijden

Een onderwerp waar niemand het graag over heeft, maar toch belangrijk is en ook in het kort wordt behandeld. In het geval dat degene die het krediet af heeft gesloten tijdens de looptijd komt te overlijden dan wordt het krediet bij sommige kredietverstrekkers onder voorwaarden kwijtgescholden. Over het algemeen zijn de voorwaarden dat er geen achterstand in de betaling mag zijn, dat u de lening alleen heeft getekend en dat de lening minimaal 6 maanden loopt en ook 6 maanden is betaald.

Rekenvoorbeeld persoonlijke lening auto

Zoals u in onderstaande afbeelding kunt zien worden er 3 voorbeelden gegeven met verschillende bedragen en rentepercentages. U kunt dan een aardige indruk krijgen over de rente die u kunt verwachten. Nu is het voorbeeld in de afbeelding slechts een tijdopname en kan ten tijde van lezen naar beneden, of naar boven zijn bijgesteld.
rekenvoorbeeld persoonlijke lening

Hoeveel ga ik per maand betalen?

Het maandbedrag wat u moet gaan betalen is afhankelijk van de hoogte van het bedrag, de looptijd en de rente die u kunt bedingen. Daarnaast wordt er een risicoanalyse gemaakt die precies gaat bepalen hoeveel u per maand dient af te lossen. Zo is het van belang of u een partner mee laat tekenen op de overeenkomst. Maar ook de hoogte van uw salaris en historisch betaalgedrag worden meegenomen in de afweging om tot een rentepercentage te komen. Tot slot weegt ook mee of u in een koophuis of in een huurhuis woont, echter zal dit het percentage slechts marginaal beïnvloeden.