Doorlopend Krediet

Flexibele autolening

Op deze pagina kunt u kiezen voor een doorlopend krediet. U heeft uw keuze al gemaakt in vergelijk met een persoonlijke lening en u wilt nu graag gebruik maken van de mogelijkheid om een vrijblijvende offerte aan te vragen. Voordat u deze keuze maakt is het wellicht raadzaam om hieronder nog eens te kijken naar de specifieke kenmerken van een doorlopend krediet, zodat u precies weet waar u voor kiest. Waarschijnlijk heeft u zich over dit onderwerp al ruimschoots georiënteerd op het internet en weet van de hoed en de rand.

Kenmerken doorlopend krediet

Toch kan een kleine reminder van de kenmerken van een doorlopend krediet nog wel eens handig zijn. Heeft u eenmaal een offerte aangevraagd, dan heeft u nog voldoende tijd om een definitieve beslissing te nemen. Onderneemt u geen actie, dan zal de offerte vanzelf verlopen en de aanbieding komen te vervallen.

Telefonisch contact

Vindt u het prettig om nog eens van gedachte te wisselen met de kredietverstrekker, dan kunt u met deze altijd telefonisch contact opnemen. Hierbij zullen al uw vragen professioneel worden beantwoord.

De kenmerken

► Variabele rente gedurende gehele looptijd
► Afgeloste bedragen weer opnemen
► Hoger bedrag lagere rente
► Alleen rente betalen over opgenomen bedragen
► Na goedkeuring binnen 2 dagen geld
► Vanaf € 2.500,-
► Flexibel aflossen
► Lange periode mogelijk
► Bereken vooraf hoeveel u kunt lenen
► Vrijblijvende offerte
► Keuze voor wel of geen advies
► Telefonische ondersteuning
► Keuze uit meerdere aanbieders
► Nu extra lage rente
► Volledig online, géén persoonlijk contact

Voor- en nadelen

Zoals u kunt zien zijn er vele voordelen die voor een doorlopend krediet spreken. Toch is het raadzaam om ook eens naar de onderdelen te kijken die wellicht een andere kredietvorm (persoonlijke lening) rechtvaardigen. Echter omdat elke beweegreden voor het één of andere krediet uniek is, kunt u het beste zelf bepalen welke leenvorm aan al uw eisen voldoet.

Flexibele rente

Zo is de rente op het doorlopend krediet flexibel. Dit kan dus inhouden dat de rente gedurende de looptijd kan gaan dalen of gaan stijgen. Het dalen van de rente is natuurlijk geen probleem en is alleen maar prettig. Echter kan de rente ook gaan stijgen door omstandigheden die u niet altijd zelf in de hand hebt. Wanneer bijvoorbeeld uw persoonlijke omstandigheden wijzigen door een scheiding of verlies van baan, dan kan de kredietverstrekker beslissen dat het risico hoger is geworden en daar hoort dan een hogere rente bij. Wanneer dit gebeurt kunt u wel het doorlopend krediet opzeggen.

Opnemen afgeloste bedragen

Ook kan het te verleidelijk zijn om eenmaal afgeloste bedragen constant op te gaan nemen. Dan wordt het krediet een blok aan het been omdat er dan geen zicht meer is op het einde van de lening. Uiteraard is het zo dat wanneer u van deze regeling geen gebruik maakt u een stuk sneller aan het einde van de aflossing zult toekomen.