De beste en slechtste dingen over het kopen van een auto

Er komt heel wat kijken bij het kopen van een auto. Je moet beslissen wat je je kunt veroorloven, of je een nieuwe of een gebruikte auto koopt en welke functies de moeite waard zijn. U moet ook een dealer kiezen, onderhandelen over de prijs en tekenen op de stippellijn.

Een nieuwe auto kan een spannende aankoop zijn, maar het is ook een van de grootste investeringen die u waarschijnlijk ooit zult doen. Om ervoor te zorgen dat u het meeste uit uw nieuwe auto haalt, zijn hier enkele van de beste en slechtste dingen bij het kopen van een auto.

Snel geld lenen voor auto

Tot €100.000
Simpele aanvraag (5 min.)
Aflossen tot 120 maanden
Uitbetaling binnen 24 uur
Rente vanaf 3,3% (laagste in Nederland)
Ruime goedkeuring

Duurste aankoop ooit

Het kopen van een auto is een van de duurste aankopen die de meeste mensen zullen doen. Het is ook een van de belangrijkste financiële beslissingen die u kunt nemen, want hoe u de financiering van uw auto aanpakt, kan gevolgen hebben voor uw kredietscore. Hier zijn enkele dingen die u moet weten voordat u koopt:

Het beste ding over het kopen van een auto is dat het leuk is. Er zijn veel verschillende merken, modellen en kleuren om uit te kiezen, en het is spannend om rond te rijden in een nieuwe auto. Plus, als je een auto koopt, neem je de controle over je eigen vervoer.

Het ergste aan het kopen van een auto is dat het duur is. Gemiddeld geven Nederlanders elke maand meer dan 300 euro uit aan hun auto. Dat betekent dat de auto meer dan €3.000 per jaar kan kosten – en dan hebben we het nog niet over benzine of onderhoudskosten. Maar als u van tevoren onderzoek doet, kunt u een goede deal voor uw auto krijgen en hoge kosten vermijden, zoals dealerkosten en verborgen kosten voor toevoegingen zoals roestbescherming en stofbescherming.

Gevoel van onafhankelijkheid

Het beste aan het kopen van een auto is het gevoel van onafhankelijkheid en vrijheid dat het je geeft. Je kunt gaan en staan waar je wilt, wanneer je wilt. U hoeft niet te vertrouwen op de dienstregeling van het openbaar vervoer of te wachten tot iemand u een lift geeft. En het heeft iets krachtigs als je door het verkeer kunt scheuren en langs de rijen toeterende auto’s kunt rijden die voor een rood licht staan. Denkt u erover een nieuwe auto te kopen? Of u nu op zoek bent naar een gezinsvriendelijke SUV of een wendbare sportwagen, wij hebben de informatie die u nodig hebt: De experts van Keurkrediet leggen uit waar je op moet letten bij het shoppen voor je volgende set wielen, inclusief hoe je de waarde van je huidige auto kunt bepalen en de beste manier om met dealers te onderhandelen.

Een nieuwe auto is ook een investering

Een auto kopen is geen sinecure. Het is ook een investering, dus je wilt zo veel mogelijk onderzoek te doen voordat u op de stippellijn. Uw onderzoek moet omvatten deze vijf dingen:

1. Onderzoek de dealer

U zult waarschijnlijk meer dan €10.000 betalen voor uw nieuwe set wielen, dus het is belangrijk dat u een dealer vindt die u vertrouwt. Kijk naar de reputatie van het bedrijf onder zijn klanten en op beoordelingssites zoals de Consumentenbond en ANWB. Als je vrienden hebt die onlangs een auto hebben gekocht, vraag hen dan naar hun ervaringen met de dealer. Het kan ook helpen om de dealer te bezoeken tijdens rustige tijden zoals de lunch of laat op de avond wanneer er niet veel klanten in de showroom zijn.

3. Laat u vooraf goedkeuren voor financiering

Voordat u een dealer bezoekt, zorg ervoor dat u vooraf goedgekeurd bent voor financiering door een bank of kredietunie. Op die manier verspilt u uw tijd niet bij dealers waarvan de financieringsvoorwaarden niet aan uw behoeften voldoen. En het zal u helpen bij de onderhandelingen met verkopers, die vaak bonussen krijgen om deals snel en tegen elke prijs rond te krijgen.

4. Neem iemand met kennis van zaken mee

Het kan handig zijn om een monteur, een autotechnicus of iemand anders die verstand heeft van auto’s mee te nemen als u gaat winkelen voor een auto.

Het is best ingewikkeld

Een auto kopen is ingewikkeld. Er staat veel geld op het spel en er zijn veel factoren om rekening mee te houden. De juiste auto kan een geweldige investering zijn, maar de verkeerde kan een zorgenkindje zijn. De beste auto is de auto die aan uw behoeften voldoet en in uw budget past. Hier zijn enkele dingen om op te letten wanneer u gaat winkelen voor een nieuwe of gebruikte auto.

Illegale toevoegingen: Als een dealer je iets probeert te verkopen dat je niet wilt of nodig hebt, zoals een uitgebreide garantie, sta er dan op om dit uit de deal te verwijderen voordat je op de stippellijn tekent. U kunt ook vragen of eventuele extra’s in de prijs van de auto zijn inbegrepen, zegt John Wansink, senior redacteur consumentenadvies. In sommige gevallen verhogen dealers de prijs van een auto om de kosten van de extra’s te compenseren die ze later aan u verkopen.

Verlagen van uw maandelijkse betaling: Dealers kunnen proberen om uw maandelijkse betaling te verlagen door extra kosten in de lening op te nemen, zoals “uitgestelde” rentekosten. Dat is niet wat u wilt – deze kosten komen uiteindelijk uit uw zak na een periode van tijd (meestal zes maanden). “Hoe langer je ze uitstelt, hoe meer ze gaan kosten,”

Wat weet je over het kopen van een auto?

Het is een overgangsritueel waar elke Nederlandse tiener naar uitkijkt: Een rijbewijs halen, een tweedehands auto uitzoeken en er dan mee wegrijden.

Miljoenen Nederlanders zetten elk jaar die laatste stap, met alleen al in 2020 ongeveer 6 miljoen verkochte nieuwe auto’s.

Maar hoeveel weten we eigenlijk over het kopen van auto’s? Hoewel de meeste mensen weten dat Auto NL en ANWB goede bronnen zijn om auto’s te onderzoeken en de prijs te bepalen, weet niet iedereen wat ze in een auto moeten zoeken en hoeveel ze moeten betalen. En zelfs als je een auto-expert bent, zijn er een aantal dingen die je misschien niet weet.

Leuke aankoop

Een auto kopen kan een grote investering zijn. Het is ook een leuke aankoop, maar niet altijd op de manier die je zou denken. Van te veel tijd doorbrengen bij dealers tot het omgaan met een ingewikkelde financiering, het kopen van een auto kan stressvol zijn en je het gevoel geven dat je er eigenlijk niets mee te maken had.

Door alle voor- en nadelen van het kopen van een auto op een rijtje te zetten, kunt u voorkomen dat u spijt krijgt van uw beslissing. Hier zijn enkele van de beste en slechtste dingen over het kopen van een auto:

Beste

Autobetalingen kunnen fiscaal aftrekbaar zijn. Als u uw aftrekposten specificeert, kunt u de rente op leningen voor nieuwe auto’s aftrekken, maar alleen gedurende twee jaar na de aankoopdatum. Als u echter een gecertificeerde tweedehands auto koopt die meer dan zes jaar en minder dan tien jaar oud is, is de rente voor onbepaalde tijd aftrekbaar.

Als uw kinderen oud genoeg zijn om te rijden, is het fijn om een auto voor hen beschikbaar te hebben. Als er een noodgeval is – bijvoorbeeld als uw kind op school vastzit omdat zijn of haar auto stuk is – is het fijn om te weten dat u kunt helpen door hem of haar af te zetten of op te halen.

Uw partner zal het op prijs stellen dat u helpt bij het betalen van benzine, parkeergeld en een deel van hun

Dit moet je weten om geld te besparen

Als u op zoek bent naar een nieuwe auto, zijn er een paar dingen die u moet weten om geld te besparen. Hoewel het kopen van een auto een spannend proces kan zijn, kan het ook overweldigend zijn – en dat is vooral het geval als u een budget hebt.

Behandel uw volgende auto-aankoop als een investering. Het is niet alleen vervoer; het is een bezit dat na verloop van tijd zal worden afgeschreven.

Voordat u gaat winkelen, doe uw huiswerk en denk na over wat voor u het belangrijkst is – stijl, betrouwbaarheid, brandstofverbruik, ruimte of zelfs luxe kenmerken.

We hebben de beste en slechtste dingen over het kopen van een auto op een rijtje gezet, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen voordat u naar de dealer gaat.

Beste dingen over het kopen van een auto:

Er zijn tal van voordelen als het gaat om het kopen van auto’s. Hier zijn enkele van de beste redenen om een auto te kopen:

Flexibiliteit: U kunt winkelen voor auto’s op elk moment, elke dag en vanaf elke locatie als je wilt om online te winkelen. U hoeft niet te werken rond het schema of de uren van de dealer. Sommige dealers kunnen zelfs speciale aanbiedingen doen op bepaalde dagen van de week of bepaalde tijden van het jaar. Maak uzelf vertrouwd met deze specials zodat u weet

Doe goed onderzoek

Het kopen van een auto is een grote investering, dus het helpt om uw onderzoek te doen voordat u tot de aankoop overgaat. Met de hulp van Autoscout, Autotrader en de Autotrack vindt u hier de goede en slechte dingen bij het kopen van een auto.

Ding 1: De auto zelf

Het beste aan het kopen van een auto is dat u ermee naar huis kunt rijden. Het ergste aan het kopen van een auto is dat je hem op een dag ook moet verkopen.

Ding 2: Budgettering

Het beste aan het kopen van een auto is dat je genoeg geld hebt om een kwaliteitsauto te kopen. Het ergste aan het kopen van een auto is dat je niet alles in de auto-onderdelenwinkel kunt kopen als je er niet genoeg geld voor hebt. En zelfs als je genoeg geld hebt, kan het zijn dat de dealer het niet accepteert als je niet via hen financiert.

Ding 3: Financieringskosten

Het beste ding over het kopen van een auto is dat sommige dealers bieden 0 procent rente op geselecteerde voertuigen. Het ergste aan het kopen van een auto is wat er gebeurt als de 0 procent rente eindigt in twee of drie jaar en de financieringskosten beginnen, vaak vanaf dubbele cijfers rente en klimmen hoger vanaf daar. Bekijk deze blog voor meer informatie over het vermijden van hoge rentetarieven op nieuwe

Houd hier rekening mee

Als het op auto’s kopen aankomt, moet u met veel dingen rekening houden. Of u nu een nieuwe, een gebruikte of een tweedehands auto koopt, u wilt er zeker van zijn dat u de meeste waar voor uw geld krijgt.

U moet weten wat de beste en slechtste aspecten van het kopen van een auto zijn voordat u een autodealer binnenstapt. Hier zijn enkele van de meest gunstige en nadelige dingen over de aankoop van een nieuwe of gebruikte auto.

Het ergste wat je kan overkomen

Voordat u uw volgende auto koopt, moet u zich afvragen of u de beste auto koopt voor uw behoeften. Neem geen genoegen met iets dat u ongelukkig zal maken. Neem in plaats daarvan de tijd om te investeren in een auto die u jarenlang betrouwbare diensten zal bewijzen.

Probeert u te kiezen tussen verschillende merken en modellen? Hier is wat advies over wat u moet vermijden – en waar u op moet letten – bij het kopen van een nieuwe of gebruikte auto:

De ergste dingen bij het kopen van een auto

Slordig vakmanschap. De kwaliteit van de constructie van een auto kan moeilijk te beoordelen zijn zonder een grondige inspectie door een gecertificeerde monteur. Maar zelfs als u tekenen van problemen ziet, zoals rammelende deuren of piepende remmen, mag u ze niet negeren. Als een voertuig niet goed ontworpen is, zal het waarschijnlijk op een gegeven moment in de toekomst defect raken.

Moeilijk te gebruiken functies. Sommige autofabrikanten zijn begonnen met het toevoegen van zo veel geavanceerde functies dat het moeilijk kan zijn om ze allemaal te gebruiken. Sommige nieuwere auto’s hebben bijvoorbeeld touch-screenbediening die eenvoudig te bedienen is, maar moeilijk te leren. Dat is een van de redenen waarom de automobiel pers gemengde beoordelingen heeft gegeven.

Een slechte reputatie. Het loont de moeite om rond te kijken voordat u een nieuw model koopt, want het ene model is het andere niet.

Het kopen van een auto is een hele onderneming

Een auto kopen is een hele onderneming. Of het nu de eerste keer is dat u een auto koopt, of dat u een veteraan bent in de wereld van het auto kopen, het kan stressvol en overweldigend zijn om te weten wat u moet doen en waar u op moet letten. Hier zijn enkele tips en trucs om u te helpen de best mogelijke keuze te maken.

Behandel de ervaring als een sollicitatiegesprek. Je zou niet onvoorbereid naar je eerste sollicitatiegesprek gaan. In plaats daarvan zou u voorbeeldvragen bekijken, de bedrijfscultuur bestuderen en onderzoek doen naar de geschiedenis van het bedrijf, de huidige werknemers en hun producten of diensten.

Wanneer je een autodealer binnenstapt, ben je in feite aan het solliciteren voor een baan – alleen staat er meer op het spel. De verkoper verkoopt u hoe geweldig hun product is, en u bent aan het beoordelen of het geschikt is voor u. Wees voorbereid met vragen over de betrouwbaarheid van de auto, veiligheidsvoorzieningen (indien aanwezig), brandstofefficiëntie en geschiedenis van terugroepacties. Net als bij een echt sollicitatiegesprek, vergeet niet te vragen naar de voordelen!

Laat dit niet uw eerste proefrit zijn. Als u al jaren in hetzelfde voertuig rijdt, overweeg dan iets gelijkaardigs te huren voor een dag, zodat u gelijkaardige opties kunt uittesten die misschien veranderd zijn sinds uw laatste aankoop, zonder u tot iets te verbinden. Het zal u ook

Breng eerst een bod uit voordat je koopt

Een auto kopen is een spannende tijd. Het is ook een grote aankoop. Het is dus belangrijk dat u goed voorbereid aan de slag gaat. Overhaast uw beslissing niet. Doe onderzoek naar de auto’s die u overweegt te kopen en hun dealers, en zorg dat u van tevoren een autolening hebt afgesloten.

Het beste deel van het kopen van een nieuwe auto is meestal de geur wanneer u de deur voor de eerste keer opent. Het slechtste deel is hoeveel je ervoor moet betalen. Afhankelijk van het type auto dat u wilt, kunt u gemakkelijk €30.000 of meer betalen voor een nieuwe auto – en uw maandelijkse betalingen kunnen ook steil zijn.

Hier zijn enkele andere dingen die u moet overwegen voordat u een nieuwe auto koopt:

Dealer incentives. Voordat u koopt, vraag de dealer over eventuele beschikbare prikkels die uw aankoopprijs of maandelijkse betalingen kunnen verlagen. U zult waarschijnlijk de aankoop moeten financieren via een autolening om van deze stimulansen te kunnen profiteren.

Ook, alvorens een bod te doen of enig papierwerk te ondertekenen, zorg ervoor dat uw voertuig overeenkomt met wat geadverteerd werd – vooral als u koopt van een particuliere verkoper in plaats van een dealer. Dit kan onaangename verrassingen later op de weg helpen voorkomen – zoals het ontdekken dat uw “nieuwe” voertuig verborgen schade of mechanische problemen heeft die niet

Snel geld lenen voor auto

Tot €100.000
Simpele aanvraag (5 min.)
Aflossen tot 120 maanden
Uitbetaling binnen 24 uur
Rente vanaf 3,3% (laagste in Nederland)
Ruime goedkeuring